Wie zijn wij

Over ons
Wageningen Uitgaans Promotie is als online platform opgezet om studenten uit Wageningen een actueel en compleet overzicht te geven van aankomende feesten. Wageningen is een gezellige studentenstad waar goed te merken is dat 1 op de 6 inwoners student is. Binnen de levendige en ondernemende studentengemeenschap wordt een diversiteit aan feesten georganiseerd. In de grotere studentensteden zoals Groningen, Amsterdam of Utrecht kun je iedere dag naar een feest in de kroeg of discotheek. In Wageningen is het veel meer van belang op de hoogte te zijn van de feesten die georganiseerd worden, want niet iedere dag zijn er vaste locaties waar je terecht kan.

Sinds de oprichting van Wageningen Uitgaans Promotie op 7 juni 2008 is het uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het studentenleven in Wageningen. Met duizenden bezoekers per maand op de website en meer dan 4200 leden op Facebook is Wageningen Uitgaans Promotie hét platform voor liefhebbers van een feestje.

Tim Möhlmann
Tijdens mijn studie in Wageningen kwam ik er achter dat bij veel studenten onbekend was waar en wanneer er feestjes waren. Zonde, want er worden heel veel leuke feesten en evenementen georganiseerd. Dit bracht me op het idee om Wageningen Uitgaans Promotie op te richten. Een platform waarom alle feesten in Wageningen gemakkelijk te vinden zijn. Na mijn studie ben ik gaan werken bij de Wageningen Universiteit en heb dus nog steeds een binding met het Wageningse leven. Met het oprichten van Wageningen Uitgaans Promotie hoop ik een waardevolle toevoeging te hebben geleverd aan het Wageningse studentenleven. Door studenten op de hoogte te houden van de diversiteit aan feesten binnen Wageningen hoop ik dat ze meer uit hun studententijd halen. Voor organisatoren van evenementen bied WageningenUP een makkelijke mogelijkheid direct een groot en specifiek publiek te trekken voor hun feest.

Viola Visser
Toen ik wist dat ik ging studeren in Wageningen had ik niet het idee dat ik naar een drukke studentenstad ging. Toch merkte ik al snel dat er genoeg leuke feestje zijn, als je maar weet waar je heen moet gaan. Door op WageningenUP te kijken kun je makkelijk zien waar en wanneer er leuke feestjes zijn. Ideaal als er vriendinnen van thuisthuis langs komen en je kunt laten zien hoe leuk Wageningen als studentenstad is.Ik vind het leuk om naast studeren ook dingen te organiseren. Ik ben actief geweest bij de activiteiten commissie van mijn studievereniging ‘Di-et-Tri’. Ook het opzetten van het eerste Wageningen Uitgaans Promotie feest vond ik leuk. Zeker omdat het helemaal nieuw was en een groot succes. Ik ben erg blij met de website en vind het ook leuk om hieraan mee te werken. Ik blijf altijd zoeken naar nieuwe feestje, posters of flyers van feesten die nog niet op de website staan. Daarnaast is het ook handig omdat ik zelf altijd op de hoogte ben van de leukste feestjes. Daar ben ik dan ook vaak te vinden!

Daan Möhlmann
Ik heb zelf nooit in Wageningen gewoond maar ik was enthousiast toen ik gevraagd was door Tim om deze website te maken. Ik heb zelf een paar feesten mee mogen maken in Wageningen en ik heb bij allemaal een hoop plezier beleefd. Een paar biertjes drinken met vrienden is altijd een goed tijdverdrijf geweest voor mij, aangezien het als web-developer een welkome afwisseling is van de computer. Ik voel me erg betrokken bij deze website ook al heb ik zelf nooit in Wageningen gewoond. Ik vind het een erg goed initatief om bij te houden welke feesten waar plaatsvinden in de stad. Dit maakt het makkelijker voor studenten om samen te komen en een mooi feestje te bouwen. Volgens mij kan elke stad wel zo'n website gebruiken!

Sven Menschel
Ik ben in 2008 als promovendus naar Wageningen gekomen. Omdat ik de jaren daarvoor in Berlijn had geleefd werd ik in het begin vooral aangetrokken door feesten in Amsterdam, Utrecht, etc. Maar hoe langer ik in Wageningen leef, hoe meer ik heb vastgesteld, dat Wageningen naast leuke studentenfeestjes, met de juiste mensen ook meer te bieden heeft, je moet alleen weten waar. Dat is vooral voor de mensen die van buiten Wageningen komen, niet altijd makkelijk. Ondertussen werk ik in Wageningen als fotograaf en dat is een andere reden waarom ik altijd geïnteresseerd ben wat er zo gebeurd. Toen ik in 2016 hoorde dat WageningenUP hulp nodig had om verder te gaan, was mijn beslissing snel gemaakt.