Evenementen in de maand december, 2017

DECEMBER 2017

De Wilde Wereld - Top 2000 Dansfeest

Zaterdag 30 december van 21:30 tot 02:00

Op zaterdag 30 december organiseert OGDD “Onze Generatie Draait Door” een Top 2000 dansfeest in theater “De Wilde Wereld” in Wageningen. Een dansavond met het accent op muziek in de sfeer van top 2000 aangevuld met clips uit de rijke muziek historie. Voor wie na een weekje thuis op de bank de avond voorafgaand aan de jaarwisseling alvast in de stemming wil komen. Wederom lekker dansen op goede muziek.
Het adres van “De Wilde Wereld” is : Burgtstraat 1, 6701 DA Wageningen.
De avond kent redelijk vroege start (21:30 uur) om ook aan de groep die geen nachtbraker meer zijn een volwaardige swingavond te bieden en duurt tot 02:00 uur. Een toegangskaartje kost €3,50
De ontvangen entree van deze avond gaat naar een goed doel in de derde wereld: de Vive initiatieven voor meisjes en vrouwen in Burkina Faso, Mali en Ghana.
Voor informatie over “Onze Generatie Draait Door” en het goede doel zie: www.ogdd.nl . Er is ook een facebook-pagina: www.facebook.com/OGDDFeesten

Café Loburg - Silvester Jam Session - Blues, Rock, Soul & Funk

Woensdag 27 december van 20:00 tot 01:30

Op woensdag 27 december aanstaande houden we onze SILVESTER JAM SESSIE in Café Loburg.

Onder leiding van de Gatehouse Bluesband zal er mogelijkheid zijn te jammen. Muziekstijlen waarop we gaan jammen zijn niet alleen Blues, maar ook Rock, Soul en Funk, we proberen er met zijn allen een te gekke Jam van te maken.

Dansen gaan we er ook op, want zo kunnen we de pondjes van de Kerstdagen weer kwijt raken. Je kan je aanmelden als band om een blok van 30 minuten te spelen, een goede TRY-OUT voor je band. Ook is het mogelijk je als losse muzikant aan te melden, zodat er met muzikanten onderling leuke groepen samengesteld kunnen worden. De huisband assisteert hierbij om tot een goed lopend geheel te komen. Er is uitgebreide backline aanwezig, maar neem wel je eigen instument mee.

We gaan nog een keer knallen voor het jaar om is - komt allen!

De huisband opent om 20:30 - 21:00 uur met een fijn stukje bluesmuziek. Daarna gaat de jam loos ca 21:30 uur – 01:30 uur. Er zullen verschillende bands spelen (ieder een blok van zo'n 30 minuten). Er is mogelijkheid voor losse muzikanten om groepjes te vormen om te spelen (blokjes van 20 minuten).

Aanmelden kan via Facebook, website, of op de avond zelf.

LOCATIE: Café Loburg
DATUM: woensdag 27 december
TIJD: 20:00 uur
TOEGANG: gratis

LUCA - XMAS Reunion

Dinsdag 26 december van 23:00 tot 04:00

Na twee dagen kerst thuis wil ja natuurlijk met al je vrienden op stap! Bijna traditioneel ga ja dan naar de XMAS reunion party @ LUCA.

Kom op tijd want het wordt weer gezellig druk.

DJ TRD 24:00 - 04:00 @ CLUB
Deur sluit om 02:00
18+
Christmas Songs
Gratis Entree

LUCA - NYX Events: Boerenkool | Het Foute Feest

Zaterdag 23 december van 23:00 tot 04:00

BOERENKOOL DELUXE| Het Foute Feest | 18+

Boerenkool is een Nederlandse Kroegavond. Deze avond zal NYX Events je het leukste Foute feest voorschotelen. Kom jij ook op de leukste kroegavond van Nederland?!

♫♫ LINEUP ♫ ♫
TBA

✧✧ INFO ✧✧
23-12-2017
23:00 – 04:00

✧✧ TICKETS ✧✧
TBA

✧✧ SUPPORT ✧✧
info@nyx-events.com

BOERENKOOL DELUXE
www.nyx-events.nl/boerenkool

Cafe Loburg - Alternative 80's Party

Zaterdag 23 december van 22:00 tot 03:00

Already the third edition of the Alternative 80's party @ Loburg. This year just before Christmas. A splendid opportunity to get off the couch and come dancing to your favorite 80's tunes!

LUCA - Holiday Say Goodbye Party

Vrijdag 22 december van 23:00 tot 04:00

International Friday The Holiday say goodbye party with DJ Pedro downstairs.
Discount for international students. €0,50 each drink.
Free entrance
Doors closes at 02:00

KSV - Franciskerst

Vrijdag 22 december van 00:00 tot 05:00

Beste Wageningers,
Uiteraard moet er nog een kleine twee weken gezwoegd en geploeterd worden op de laatste tentamens van 2017. Maar er is licht aan het einde van de studietunnel. Vlak voor de traditionele massa-emigratie van studenten met vuile was naar het warme ouderlijk huis, staat er nog een knaller van een feest op de planning bij KSV Franciscus!
- Wil jij nog één keer dit jaar uit je plaat gaan met je Wageningse vrienden?
- Kijk jij nog niet uit naar dagenlang toetjes eten met je schoonfamilie?
- Probeer je Wageningen uit te komen, maar zijn je bus en je trein ingesneeuwd?
Kom op vrijdag 22 december het jaar afsluiten op het Franciskerstfeest bij Franciscus!

Vergeet niet je ID-Kaart (18+) en studentenkaart mee te nemen. De entreeprijs is €5,-
Deuren open tussen 00:00 en 02:00

Wageningen - Muziek bij de Buren

Zondag 10 december van 12:00 tot 18:00

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Wageningen gaat van start
Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Wageningen

Op zondagmiddag 10 december 2017 presenteert Wageningen voor de tweede maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 30 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Wageningen en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Wageningen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Wageningse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Burendag
Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst vijftien steden, waaronder Wageningen.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste inwoners van Wageningen kunnen zich vanaf 11 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie Muziek bij de Buren Wageningen
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Wageningen is in handen van enkele betrokken bewoners i.s.m. THUIS Wageningen en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als: Junushoff, bblthk en Popcultuur Wageningen. Samen maken wij op 10 december van Wageningen één grote huiskamer.
Praktische informatie
Locaties: diverse huiskamers in Wageningen
Datum: zo 10 december 2017, 12:00 -18:00
Andere deelnemende steden: Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Arnhem en Zwolle.
Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

ISOW - Winter Wonderland

Zaterdag 9 december van 19:00 tot 23:00

Join ISOW for our final event of 2017! This event revolves around all things winter and Christmas. Come and warm up with hot chocolate, marshmallows, gingerbread, Christmas movies, and some traditional Dutch Christmas games.

Upstairs in the ISOW kitchen we will have a gingerbread house baking competition. Are you good with icing and decorating? Or maybe you just like eating gingerbread, either way, come and join our gingerbread house compeition.

Head down to the dance room and enjoy popcorn and hot chocolate whilst watching some Christmas classics.

and who knows, whilst you are drinking your hot chocolate Sinterklaas may pay a visit...

Hope to see you there!

Forum - A Local Christmas Farmers Fair

Donderdag 7 december van 12:15 tot 14:15

Christmas is coming up...So right before you are all busy with studying for your last exams and before taking off to your families all over the world we would like to invite you to a cosy christmas fair in Forum!

Expect a similar set-up as the Farmers Market we organised in September, only this time with another - seasonal - decoration and some delicious Gluhwein!

Pagina's