Evenementen in de maand november, 2017

NOVEMBER 2017

KSV - IxESN: Special Weekly Drink: Dutch Association Night

Maandag 27 november van 20:30 tot 00:15

Come and experience a typical Dutch student night at K.S.V Franciscus (and have a cheap beer from the tap)!

This week's weekly drink is going to be a little bit more special, and somewhere else than Café Loburg, namely at the Dutch student association KSV Franciscus! This is a good chance to see a typical Dutch student association evening, which is very different from the open parties they host on Thursdays.

The weekly drink will be on the first floor, in the 'Kroegzaal', and members will be dressed in “jasje-dasje.” (This means wearing a formal jacket and no sneakers.) So if you want to fit in, wear that :D!

Entrance is FREE and the beer from tap will only be €1.10, and soda €0.90! The weekly drink starts from 20.30h onwards.

To experience a whole evening there is an opportunity to eat together with a student ''year club'' for only €4. This will start at 18.30h. Preferably let us know before Thursday, using this link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjghFJVzYmS8H3NL6Ls-YfUcvdD-kp...

Don't forget to bring your ESN card to show that you're a member of IxESN Wageningen!

Café Loburg - Emma's Comedy Nights

Maandag 27 november van 20:00 tot 22:30

Join MC Emma Holmes as she and five amazing comedians from around the Netherlands will take the stage again!

INFO:
Date: 27/11/2017
Doors Open at 19:30
Show Starts at 20:00
Location: Café Loburg

TICKETS: 5€
IxESN-students (with valid card): 4€

KSV - Open feest

Donderdag 23 november van 23:00 tot 04:00

Junushoff- Balfolk Junushoff (De Schepper-Sanczuk, Montanaro-Cavez)

Zondag 19 november van 15:00 tot 22:00

Wat is er beter in de herfst dan je lekker warmdansen op een bal?! Het belooft een sfeervol bal te worden, met dit tweetal geweldige duo's!

Duo De Schapper-Sanczuk is een samenwerking tussen Florian de Schepper op gitaar en Anouk Sanczuk op viool (beiden ook wel bekend van de band Broes). We gaan met ze mee op wereldreis en ervaren de invloeden die zij uit alle windrichtingen in hun melodieën verweven hebben. Subtiliteit en uitbundigheid wisselen elkaar af, waardoor de muziek van dit virtuoze duo een veelkleurig geheel vormt (als herfstblaadjes!).

De avond wordt vervolgd door niemand minder dan Sophie Cavez (o.a. KV Express) en Baltazar Montanaro (o.a. I Fratelli Tarzanelli). Deze prachtige combinatie van viool en accordeon zal ons verwarmen met melodieën zonder grenzen, vol emotie en spontaniteit. Geef je eraan over en laat je meevoeren op de heerlijke muziek van dit duo!

Ben je een nieuwe danser? Om 15:00 beginnen wij met een uurtje dansuitleg!

Tijdens het bal is er een gezellige picknick. Neem hiervoor vooral wat lekkers mee, dan delen we dat met z'n allen. Vergeet je bordje, bestek en opscheplepels niet. Er is gratis water verkrijgbaar bij de bar. Neem zelf geen andere dingen mee, de bar verkoopt genoeg lekkere drankjes!

Het bal zal tot ongeveer 22:00 uur duren, zodat iedereen die met het OV komt nog op tijd naar huis kan.

Café Loburg - De Dam speelt De Dijk

Zaterdag 18 november van 23:00 tot 02:00

Na een succesvol optreden op Woetstok Wageningen 2017 is De Dam nu terug met een eigen show in Café Loburg!

Frontman Michel Peters staat garant voor een lekkere strot. De backing wordt verzorgd door Judith, Frans en Lisz. Bij de Dijk mogen de blazers niet ontbreken: trompet door Rob en saxofoon door Titus. Op toetsen hebben we mister Wageningen: Frits Gieltjes. Frits speelt ook al heel wat jaren mee en mocht niet ontbreken in deze band. Onze gitarist Louk (bijnaam Six) geeft de Dijk een mooie dimensie. Het kloppend hart wordt verzorgd door Arjan en last but not least op de bas Marc. Marc was vorig jaar nog een outside stranger maar woont nu inmiddels in Wageningen. Wat Woetstok al niet teweeg brengt. Kortom een mooie combinatie van muzikanten van binnen en buiten Wageningen. Kom dansen op de vulkaan, of ben je nergens goed voor, heb een groot hart. Zing met ons mee uit volle borst

TOT DAM…….
•Michel Peters - vocals
•Judith, Frans en Lisz - backing vocals
•Rob - trompet
•Titus - saxofoon
•Frits Gieltjes - toetsen
•Louk - gitaar
•Arjan - drums
•Marc - bas

LOCATIE: Café Loburg
DATUM: zaterdag 18 november
TIJD: 23:00 uur
TOEGANG: gratis

SHOUT - Pubquiz

Vrijdag 17 november van 20:00 tot 23:45

Op 17 november is het weer tijd voor een pubquiz van SHOUT! Iedereen is welkom en wordt uitgedaagd om te laten zien welke kennis je in huis hebt! Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen. De deuren van de Wilde Wereld (Burgtstraat 1) gaan open om 20:00 uur. Deelname is gratis voor leden, 1 euro voor niet-leden. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op http://www.shoutwageningen.nl.

Café Loburg - Joost Lijbaart & Maarten van der Grinten

Donderdag 16 november van 22:30 tot 23:00

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper Somsen (1973) is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.: Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard, Justin Faulkner, André Ceccarelli, Gabriele Mirabassi, Bert Joris, Bert van den Brink, Ramón Valle, Toon Roos, Karel Boehlee, John Engels, Yuri Honing, Cor Bakker en Eric Vloeimans. In maart verschijnt zijn eerste internationale debut album als bandleider en componist “A New Episode In Life – Part I” (Challenge Records).

Maarten van der Grinten

Maarten van der Grinten (Geleen, 19 december 1963) is een Nederlandse jazzgitarist en -componist. Toen Maarten van der Grinten 9 jaar was begon hij met drums, op 12-jarige leeftijd koos hij voor gitaar. Maarten van der Grinten studeerde als gitarist in 1987 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium bij Wim Overgaauw. In 1988 verwierf hij een beurs voor een vervolgstudie aan de Manhattan School of Music in New York. Daar bekwaamde hij zich meer in compositie. Hij is werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij Anton Goudsmit tot zijn leerlingen mocht rekenen. Hij is onder andere bekend van de bands DIG d'DIZ en Dirindi, als duo met Jesse van Ruller, als gitarist bij vocalisten Laura Fygi, Mathilde Santing, Humphrey Campbell en in het Van der Grinten-Herman Quartet met Benjamin Herman.

Joost Lijbaart

Joost Lijbaart (Amsterdam 1967) begon drummer te spelen op z'n 7de. Met het Yuri Honing Trio in 1996 maakte hij het doorbraak album 'Star Tracks' Van (een moderne aanpassing van Europese popklassikers). In de 20 jaar geschiedenis heeft het trio 5 cd's uitgegeven en in meer dan 90 landen gespeeld!. Er waren muzikale samenwerkingen met muzikanten uit het Midden-Oosten, India en China. Naast bands met ondermeer Yuri Honing, Michiel Borstlap en Benjamin Herman in de 90's richtte Lijbaart zich ook op zijn eigen projecten, zoals zijn eigen kwartetgroep Vrienden ', zijn groep Batik en zijn duo met pianist Wolfert Brederode.
Op het Noordzee Jazz Festival kreeg hij in 2003 als drummer de solistprijs op De Nederlandse jazz competitie van Elvin Jones. Joost speelde in de loop der jaren regelmatig klassieke percussiemuziek van Iannis Xenakis, John Cage en Steve Reich en werken samen met Theo Loevendie en Louis Andriessen aan verschillende projecten.
Joost Lijbaart is een speler met veel verschillende interesses. Als ervaren leraar geeft Joost Lijbaart regelmatige gastlezingen en lessen op Conservatoria over de hele wereld.

DATUM: Donderdag 16 november 2017
TIJD: 20:30
ENTREE: gratis

Hunker Bunker - Knallen Als een Koning: Open feest NSW

Donderdag 16 november van 22:30 tot 04:00

Dit jaar viert NSW haar 44ste Dies en dat moet natuurlijk geopend worden met een knallend feest! Dit jaar zal het feest plaatsvinden in de Hunker Bunker, de flatkroeg van Dijkgraaf. Om 22.30 trappen we af!

Dit feest wil je niet missen! We hopen jullie er allemaal te zien!

Kaartje: €3,-
Locatie: Hunker Bunker
Start: 22.30

Bij binnenkomst zal naar je ID kaart en studentenpas gevraagd worden.

Luca - Lustrum Open Party: Willy

Donderdag 16 november van 22:00 tot 04:00

Op donderdag 16 november is het, na twee spectaculaire lustrumweken, helaas alweer tijd voor het aller laatste 11e lustrum feestje van Mercurius. In café LUCA zullen wij op koninklijke wijze de twee toch al onvergetelijke weken tot een fantastisch einde brengen en zo nog een laatste maal stil staan bij het 55-jarige bestaan van Mercurius. Het wordt een feestje waar we tot het volgende lustrum nog over zullen napraten! Vanaf 10 uur zullen de deuren openstaan voor iedereen die bereid is deze koninklijke weken in stijl van onze koning af te sluiten. Bij zijn is meemaken voor de luttele prijs van 2 euro. Begin dus maar vast met het oppoetsen van je kroon!
Daarnaast krijgen de eerste 100 gasten een gratis thema-gerelateerd drankje! Dat wil je toch niet missen?!

ICA - Rock Ascension: Band Night

Donderdag 16 november van 20:00 tot 02:00

Rock Ascension = Live music, band nights, light shows and spinning records! You love live music?! A stage for musicians to play and try there new material and dj's to spin some old or new records! Every Thursday we will live and become music. It's a life style.

Pagina's