Evenementen in de maand mei, 2016

MEI 2016

The Spot - Van Uven Festival

Dinsdag 31 mei van 19:30 tot 01:00

Hello everybody!
It is about time...for another Van Uven Festival!! This festival was founded in 1970 to stimulate students in Wageningen to make music together. It is the chance to play or sing for public! Your chance to shine!
Form a group together with other enthusiastic people (you can’t play alone!), choose a challenging, funny, beautiful or interesting piece of music and perform it at the Van Uven-festival. If you don’t like to make music, make us laugh, do a dance, tell a story or poem or whatever you would like! However, this must be acoustic too.
First come, first served! So subscribe a.s.a.p. Before the 24th of May, by sending the following information to vanuvenfestival@gmail.com:
- Names of the group members
- Instruments
- Piece of Music/Art
- Composer/artist
- Duration
- Things you need (how many chairs, music stands, microphone)
- Name of the contact person
- Telephone number
- E-mail address

Theater De Wilde Wereld - Is this England? Avondvullende voorstelling

Zondag 29 mei van 20:00 tot 20:00

Is this England, de allereerste avondvullende try-out voorstelling van comedian Said el Hassanoui. Ook wel bekend als WestSaid.

Is this England gaat over het verhaal van Said el Hassnaoui. Hoe het is om 2 culturen rijk te zijn en de voor- en nadelen ervan. Verwacht geen rode draad, liedjes, of wijsheid. Verwacht wel plezier, lach en soms echt super lange verhalen. Nee maar serieus echt heel lang.

Said (www.westsaid.com) is een vast lid van de Comedy Explosion en Badaboom Comedy Club, winnaar van het UICF Talent Award, de Comedy Slam. Je moet al lachen als hij opkomt. Hij pakt het publiek in met leuke anekdotes over zichzelf en met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban.

Cafe de Malle Molen - Formula 1 kijken

Zondag 29 mei van 14:00 tot 17:00

Location: Malle Molen (markt 2H Wageningen)
Theme: Formula 1
Datum: 29 May 2016
Time: 14.00 – 17.00 Hours

Café Loburg - Sunday Afternoon Blues

Zondag 29 mei van 14:00 tot 14:00

Zondagmiddag 29 mei is er weer een blues jamsession in Café Loburg, één van Wagenings mooiste cafés. Hou je van blues, om mee te spelen of om alleen te luisteren, dan is dit jouw middag!

Speciale gast deze maand is zanger, harmonica-speler en gitarist Renaud Lesire.

Renaud heeft met veel grote namen gespeeld door heel europa, o.a.: Candye Kane, James Harman, Rusty Zinn, Junior Watson, Keith Dunn, Kyle Jester, Gene Taylor, Johnny Sansone.
De nieuwste stap in zijn carriere is de band "Little Hook." Hiermee speelt hij eigen nummers en een aantal minder voor de hand liggende covers die liggen in de stijl van 'Mississippi Hill Country blues', vermengd met moderne strakke funky beats.
Hier moet je bij zijn,

http://littlehook.band/

De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND.

Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten.

Kom kijken, drink wat lekkers of speel ook gewoon lekker mee.
We beginnen om 14.00 uur en gaan door tot na 18.00 uur. Vanaf 17:00 zal er wederom een accoustische sessie zijn.

Arie Jan, Bob

DATUM: zondag 29 mei 2016
TIJD: 14.00
TOEGANG: gratis

The Doctor - Afterparty ~ Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei van 23:00 tot 04:00

Na een hele dag vol activiteiten, optredens en workshops en nadat je waarschijnlijk heerlijk uiteten bent geweest in een van de deelnemende horecagelegenheden houdt het feest nog niet op!

We hebben een spetterende afterparty in The Doctor!
Het belooft een fantastische nacht te worden met muziek van DJ Intense 0317!

Pak je moment om met een fantastisch feestje mensen over de hele wereld een beter leven te geven!

And last but not least.. Lotte, de voorzitter van Nacht van de Fooi Wageningen is dan ook nog jarig! Vergeet haar vooral niet te feliciteren

Café Daniels - Chasin'Allister live

Zaterdag 28 mei van 21:30 tot 04:00

Op 28 Mei is het weer de Nacht van de fooi. Naast veel activiteiten in de stad is er natuurlijk ook veel live muziek. In Cafe Daniels zal de bluesrock band Chasin' Allister een spetterend optreden geven.

Chasin’ Allister weet het publiek te vermaken met rasechte bluesrock van Amersfoortse bodem. Opvallend is de flamboyante zanger Kees van der Bie die met ruim 40 jaar podiumervaring nog steeds een energieke wervelende show neer weet te zetten. Deze band bestaat uit vijf mannen die elk hun eigen blueshelden erop na houden. Deze diversiteit is goed terug te horen in hun sound tijdens hun optredens en in het eigen werk.

http://www.chasinallister.nl/

Aula - WSKOV Concert

Zaterdag 28 mei van 20:00 tot 20:00

De bblthk - Nacht van de Fooi:Laughter in the Library

Zaterdag 28 mei van 20:00 tot 20:00

For the first time ever the Wageningen Comedy Club is organising, in cooperation with De Bblthk and Nacht van de Fooi, a comedy night in the library!

Come and join us on Saturday the 28th of May. Local funny girl and experienced MC Emma Holmes will be hosting 5 brilliant comedians at “Laughter in the Library”!

50% of all ticket costs going directly to development projects worldwide.

Doors Open: 20:00
Show Starts: 20:30
Price: 4 euros

LINE-UP:
MC: Emma Holmes
Klaas Prins
Maarten Sneep
Daniel Sparing
Robert Pretner
Rik Heinen

Conventplein - Concerten Conventplein: The Jolly Singers

Zaterdag 28 mei van 16:00 tot 17:00

Het Conventplein wordt een Concertplein. Vanaf 16 april tot de zomer is er vrijwel elke zaterdag om 16.00 uur een gratis concert van koren en orkesten uit Wageningen en omstreken. Het publiek kan lekker op het terras gaan zitten of rondom gaan staan. Met een heerlijk drankje en een leuk concert kunt u het bezoek aan de stad en de zaterdagse boodschappen afsluiten.

De aftrap wordt gegeven door Punt Uit op 16 april.
Op 23 april treedt de Big Band Sound of Science van de WUR op.
Daarna komen Muziekgroep ABIM (30 april),
Het Valleikoor uit Veenendaal (7 mei),
Volkooren en Sonante (14 mei),
’t Feest (21 mei),
De Jolly Singers (28 mei),
Just 4 Fun (4 juni),
de Jalafusi Big Band uit Ede (11 juni)
en Balfolkgroep Madlot (25 juni).

Op 2 juli opent Kletzmer H’Chalon het Bergpopfestival op dit plein en
op 9 juli eindigen de concertreeks met het Wagenings Kleinkoor.

Bij regen gaan de concerten helaas niet door.

De concerten worden gesteund door de Stichting Ondernemersfonds Wageningen, het Wijkpanel Zuid van WijWageningen en de gemeente. Zij steunen activiteiten die dit plein meer aandacht geven en die er voor zorgen dat er reuring is in de stad

Wageningen - Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei van 08:00 tot 06:00

Kom naar de Nacht van de Fooi en geef fooi in één van de deelnemende horecagelegenheden! Met uw fooi worden zes gekozen ontwikkelingsprojecten geheel gefinancierd. Wilde Ganzen, partner van Nacht van de Fooi, verdubbelt het opgehaalde bedrag. Daarom zal 200% van uw fooi gaan naar ontwikkelingshulp! Keep the Change, Change the world. Voor meer informatie over de dag zelf en de gesteunde projecten, kijk op www.nachtvandefooi.nl.

Pagina's